پاورپوینت بررسی مرمت مجموعه ساروتقی اصفهان
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی مرمت مجموعه ساروتقی اصفهان

تاریخ ایجاد 10/02/2018 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 75 اسلاید   قیمت: 9500 تومان     تعدادمشاهده  1  


 نماي گنبد مسجد ساروتقي در خارج آجر ساده است ولي در داخل مانند سقف قصرهاي زمان صفويه با نقاشي وگچ‌بري تزيين شده و اين نوع تزيينات گنبد مسجد ساروتقي را از ساير گنبدهاي مساجد اصفهان ممتاز مي‌سازد. در داخل گنبد هيچگونه كتيبه‌اي موجود نيست ولي سردر مسجد كه مشرف به بازار است داراي كتيبه‌ايست كه به خط محمدرضا امامي  مي‌باشد. ساروتقي در كتيبه تاريخي اين مسجد پس از تجليل از شاه عباس ثاني صفوي خود را مخدوم الامرا و خادم الفقرا خوانده‌است. كتيبه به شرح زير است: «في ايام الدوله السلطان الاعظم و الخاقان الاكرم مروج از مذهب الائمه المعصومين عليهم السلام السلطان بن السلطان بن السلطان ابو‌المظفر شاه‌عباس الموسوي الحسيني الصفوي الثاني بهادر‌خان خلد‌الله ملكه و سلطانه و توفيق بناي اين مسجد يافت مخدوم الامراء و خادم الفقراء اعتمادالدوله العليه العاليه ميرزا محمد تقي المشهور بساروتقي في ۱۰۵۳ كتيبه محمدرضا الامامي الاصفهاني الادهمي».
 
فهرست مطالب
    موقعیت استان در کشور 
    معرفی استان اصفهان 
    وجه تسمیه 
    پیشینه تاریخی شهر اصفهان 
    پیشینه اجتماعی منطقه 
    عوامل شکل‌گیری ساختار شهری اصفهان 
    آب و هوا 
    حرارت 
    باد 
    بارندگی 
    معرفی مجموعه 
    تصاویری از بنا 
    مدارک بنا 
    پلان طبقه اول 
    پلان طبقه دوم 
    برش 
    پرسپکتیو 
    بنای کاروانسرا 
    سرای انتخاب شده از بنا 
    معرفی سرا 
    بناهای مهم اطراف 
    بررسی بنا در گذشته 
    دسترسی به بنا در سال ۱۳۴۲ 
    عکس‌های قدیم و جدید از بنا 
    ارزش تاریخی 
    ارزش قدمت 
    ارزش کاربری 
    بررسی بنا در امروز 
    آسیب‌شناسی بنا 
    طرح درمان مجموعه ساروتقی اصفهان 
    طرح پیشنهادی 
    دلایل 
 
موقعیت مجموعه ساروتقی
اصفهان با باغ‌ها و قصرهای سلطنتی و مساجد با شکوه، پل‌های زیبا و میادین و خیابان‌های جدید و کاروانسراها و بازار ها و منازل قدیمی اش به حقیقت، از وسعت و عظمت چشمگیری برخوردار است. این شهر از ابتدای سلطنت شاه کبیر به عنوان پایتخت صفویه برگزیده شد. اصفهان از روزگاران کهن تا کنون به نام‌های: الیهودیه، صفاهان، صفویان، جی، رشورجی، سپاهان، سپانه، شهرستان، صفاهان، صفاهون، گابا، گابیان، گابیه، گبی، اِسپادانا و نصف جهان معروف بوده است. پس از فتح آن توسط اعراب مسلمان و چون در عربی حرف «پ» وجود نداشته به مرور زمان با لهجه و حرف «ص» بصورت «اصفهان» تلفظ گردید. آثار تاریخی متعددی در این شهر وجود دارد که تعدادی از آن‌ها به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیده‌اند. یکی از این آثار، مجموعه تاریخی ساروتقی می‌باشد که ساخت آن، به دوره صفوی باز می‌گردد و در اصفهان، بازار بزرگ، خیابان مشیر یخچال، کوچه گلبهار واقع شده است. این اثر در تاریخ ۹ آذر ۱۳۴۹ ،با شماره ثبت ۹۰۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تاریخچه مجمومه تاریخی ساروتقی:
در بازارچه‏ای موسوم به حسن ‏آباد، اثر تاریخی قرار دارد که مسجد ساروتقی نام گرفته و عوام اصفهانی به آن سالتقی می‏‌گویند؛ سرای ساروتقی که در دوره صفوی ساخته شده است، از مجموعه بناهایی است که ساروتقی وزیرشاه عباس دوم،آن را دربخش قدیم بازار اصفهان بنا نموده است. ساختمان سرای ساروتقی با سبک خاصش توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. این مسجد توسط فردی به نام ساروتقی یا “تقی زرده” ساخته شد. این مرد، که یکی از بزرگان روزگار خود بود ابتدا به سمت  وزیر اعظم شاه در مازندران گمارده شد و سپس لقب اعتمادالدوله به وی اعطا گردید. از ساروتقی، آثار تاریخی زیادی در اصفهان به جای مانده که یکی از آن‌ها نیز همین مسجد است.
معماری مجموعه ساروتقی:
بنای معروف به ساروتقی در اصفهان به همراه یک بازار و چهارسو و یک کاروانسرا و دو مسجد از آثار دوره صدارت ساروتقی می‌باشند که هنوز نیز آثاری از آنها وجود دارد. اما کاخ ساروتقی که یکی از زیباترین کاخ‌های ایران بود پس از مرگ ساروتقی، رو به ویرانی نهاد. مسجد بزرگ ساروتقی که صحن آن چندان وسعت ندارد و گنبد آن در نوع خود از گنبدهای منحصر‌بفرد مساجد تاریخی اصفهان است در فاصله بین بازار مقصود‌بیک و بازارچه حسن‌آباد در مجاورت امام‌زاده احمد که یکی دیگر از بناهای تاریخی اصفهان می‌باشد واقع گردیده است.
قسمت‌هایی از طاق بازار ساروتقی خراب شده ولی برفراز سردر مسجد و منزل ساروتقی، قسمتی از بازار زمان وی باقی مانده‌است. نمای گنبد مسجد ساروتقی، در قسمت بیرونی، آجری و ساده است ولی در داخل مانند سقف قصرهای زمان صفویه با نقاشی وگچ‌بری تزیین شده است. در داخل گنبد هیچگونه کتیبه‌ای موجود نیست ولی سردر مسجد که مشرف به بازار است دارای کتیبه‌ایست که به خط محمدرضا امامی  نوشته شده است.
در این بازار در یک سمت، کاروانسرا و در سمت دیگر یک حمام قرار گرفته است که هر دو بنام ساروتقی، سازنده آن‌ها، نامگذاری شده‌اند. نقشه ساختمان این کاروانسرا بسیار وسیع است اما به این علت که تا هنگام قتل ساروتقی به اتمام نرسیده بود، ناقص مانده است. طبقه پائین بنا، بسیار زیبا و مسکونی می‌باشد. ساروتقی در سال ۱۰۵۵ هجری کشته شد و بنای چهارسو و مسجد دیگری که قرار بود در زیر گنبد این چهارسو ساخته شود، پس از قتل وی ناتمام ماند.حیاط یا میانسرای مسجد ساروتقی، کوچک و شش وجھی است و دارای چھار ایوان می‌باشد. ویژگی‌ھای شاخص معماری صفویه، ساده بودن طرح‌ھا و فضاھای مربع یا مستطیل شکل است که در این سازه نیز به چشم می‌خورد.


کلمات کلیدی مرتبط:
پاورپوینت ,بررسی مرمت ,مجموعه ساروتقی اصفهان ,موقعیت استان در کشور ,معرفی استان اصفهان ,وجه تسمیه ,پیشینه تاریخی , شهر اصفهان ,پیشینه اجتماعی منطقه ,عوامل شکل‌گیری , ساختار شهری اصفهان ,معرفی مجموعه ,تصاویری از بنا ,مدارک بنا ,پلان طبقه اول ,پلان طبقه دوم ,برش ,پرسپکتیو ,بنای کاروانسر,
مقالات مرتبط در این دسته
دانلود بررسی مرمت حمام بکان بهبهان پاورپوینت
دانلود بررسی مرمت منزل ماپار پاورپوینت
پاورپوینت بررسی بهسازی و نوسازی بافت های شهری
پاورپوینت بررسی مرمت قلعه روستای قلندر کردستان
پاورپوینت بررسی مرمت تکیه بیگلربیگی کرمانشاه
پاورپوینت بررسی مرمت مسجدحمامیان بوکان
پاورپوینت بررسی مرمت عمارت نظامیه تهران
پاورپوینت مرمت عمارت ملک التجار کردستان
پاورپوینت بررسی مرمت عمارت خسروآباد سنندج
طرح مرمت دانشگاه کردستان
پاورپوینت بررسی مرمت خانه خلبانی همدان
پاورپوینت مرمت خانه سنایی اردکان
دانلود بررسی پروژه آشنايي با مرمت ابنيه، امامزاده رودبند، پاورپوینت
دانلود بررسی مرمت امامزاده رودبند،پاورپوینت
دانلودبررسی پروژه مرمت خانه رکابی،پاورپوینت
دانلود بررسی مرمت خانه رحیمی پاورپوینت
دانلود بررسی مرمت خانه افضل (شوشتر) پاورپوینت
دانلود بررسی ,مرمت,حسیننیه امینی های قزوین ,پاورپوینت
پاورپوینت بررسی کامل مرمت حمام آخوند ارومیه
پاورپوینت مرمت شناخت،آسیب شناسی و طرح مرمت خانه تاریخی امام جمعه در تهران




:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 بهمن 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: