پاورپوینت بررسی فضای عمومی و نگرشهای عمومی به فضاهای شهری
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی فضای عمومی و نگرشهای عمومی به فضاهای شهری

تاریخ ایجاد 03/09/1397 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 32 اسلاید قابل ویرایش پاورپوینت   قیمت: 8800 تومان     تعدادمشاهده  4  


پاورپوینت بررسی فضای عمومی و نگرشهای عمومی به فضاهای شهری
 
بخشی از مطلب
ازآنجایی که مکان های موفق از فعالیت ها حمایت می کنند و برای آن ها تجهیز می شوند، طراحی فضاهای شهری باید با آگاهی از نحوه استفاده مردم از آن ها صورت گیرد. عموما طرحان شهری تعلیم یافته و مجرب، اطلاعات دقیق و با جزئیاتی از فضاهای شهری، مکان ها و محیط های پیرامونی بر اساس مشاهدات دست اول ارائه می نمایند. برای نمونه بیکن اظهار کرد تنها از طریق قدم زدن های بی انتها، طراحان شهری می توانند ' درو ن ماهیت وجودی آ نها جذب شوند '؛ تجربه صحیح در طراحی شهری. بسیاری از تفسیر ها درباره استفاده از قلمرو عمومی بر مشاهدات دست اول استوارند:" زندگی و مرگ شهرهای بزرگ آمریکایی" اثر جین جیکوبز در شهرهای شمالی آمریکا(1961)، " زندگی در میان ساختمان ها" نوشته جان گل در اسکاندیناوی ( 1971)، " زندگی اجتماعی فضاهای کوچک شهری" اثر ویلیام اچ. وایت در نیو یورک( 1980). به این موا د می توان Housing as if mattered اثر کلر کوپر مارکوس و وندی سارکیسین ( 1986) و پروژه فضای عمومی " چگونه مکان اطراف را تغییر بدهیم: کتاب راهنمای خلق مکان های عمومی موفق ( 1999). تمام این آثار از مشاهده ی نسبت و رابطه بیت این فعالیت ها و فضاها ریشه می گیرد. همان طور که پروژه فضای عمومی توصیه می کند:" هنگامی که شما یک فضا را مشاهده می کنید می آموزید که آن فضا در واقع چگونه استفاده می شود تا این که تفکر شما درباره استفاده از آن چیست؟"
بر اساس ترکیب پژوهش و عقاید در باب کاربرد و طراحی فضاهای عمومی کار ات آل (1992) معتقد است علاوه بر معنی دار ( امکان برقراری ارتباط قوی بین مکان و مردم، زندگی شخصی آن ها و دنیای بزرگتر ) و دمکراتیک بودن ( حمایت از حقوق گروه کاربران، در دسترس همه گروه ها بودن و تأمین آزادی عمل )، فضاهای عمومی هم چنین باید پاسخده به مفهوم طراحی و مدیریت شده جهت جوابگویی به نیازهای کاربرانشان، باشند.
آن ها پنج نیاز اولیه را که مردم به دنبال برآورد کردنشان در فضای عمومی هستند، شناسایی می کنند؛ آسایش، راحتی، ارتباط مؤثر با پیرامون، ارتباط فعال با پیرامون و مکاشفه. مکان های خوب اغلب بیش یکی از این توقعات را برآورده می کنند.
آسایش :
آسایش لازمه فضاهای عمومی موفق است. طول مدتی که مردم در یک فضای عمومی می مانند، عملکرد و شاخص آسایش آن است. ابعاد حس آسایش، عوامل محیطی ( آسایش در برابر خورشید، باد و ...، بعدا در این فصل به تفصیل ارائه خواهد شد) ، آسایش فیزیکی ( نشستگاه های راحت ، کافی و غیره ) و آسایش اجتماعی و روانی را شامل می شود . فاکتور آخر به ویژگی و ambience فضا وابسته است . کار ات. آل بیان می کند که "این ،یک نیاز عمیق و منتشر شونده است که به تجربیات مردم در مکان های عمومی کشیده می شود . احساس امنیتی است که شخصیت فردی و دارایی های وی را آسیب ناپذیر می کند . " همچنین ممکن است حس آسایش بواسطه ی طراحی فیزیکی فضا و یا با راه بردهای مدیریتی آن رو به فزونی گذارد .
راحتی :
هنگامی که آسایش روانی می تواند لازمه راحتی باشد ، راحتی حالت کامل تری از قرار گیری ذهن و تن در آرامش و آسایش است . در چیدمان های شهری ، عناصر طبیعی – درختان، سبزه ها ، عناصر آبی – و جدایی از ترافیک سواره به تاکید بر تباین با حوزه بلافصل کمک می نماید و باعث سهولت رسیدن به راحتی می شود . با وجود این احتمال دارد عناصر ایجاد کننده یک نشست گاه دلپذیر و خوشایند ، دسترسی بصری ( نفوذپذیری بصری ) را مسدود نمایند که مشکلات ایمنی و کاربری دفع کننده بوجود می آورد .
ارتباط متقابل کارا :
هنگامی که ارتباط کارا و موثر با محیط پیرامون می تواند به احساس راحتی منجر شود توامان نیاز به مواجه با چیدمان ولو بدون درگیری فعال و کارا با آن را شمل می گردد .
شاید نخستین شکل ارتباط کارا و تاثیر پذیر تماشای مردم باشد : برای نمونه ، وایت دریافت که آنچه مردم را جذب می نماید سایر مردم و زندگی و فعالیت هایی است که آنها با خود به فضا می آورند . پر کاربرد ترین مکان های نشستن مردم عموما در نزدیکی جریان عابرین پیاده است که به تماشاجیان اجازه می دهد به تماشای مردم با اجتناب از ارتباط چشمی با آنها بنشینند . عواملی چون فواره ها ، منظرها ، آثار هنر عمومی ، نمایش های خیابانی و ... فرصت های ارتباط کارا را فراهم می آورند . 
ارتباط متقابل فعال :
ارتباط فعال ف تجربه مستقیم تر با یک مکان و مردم درون آن را در بر می گیرد . کار ات.آل  ذکر می کند هرچندبرخی از افراد از تماشای مردم به اندازه ی کافی احساس رضایت می کنند ولی سایرین خواهان ارتبط مستقیم تری چه با دوستان و خانواده وچه با غریبه ها می باشند .
اگرچه ممکن است طراحان شهری به نحوی دیگر بیاندیشند ولی غرابت و نزدیکی ساده مردم به معنی کنش های خود به خود و بی اختیاری نیست . وایت متوجه شد که فضاهای عمومی ، مکان های مطلوب و ایده آلی برای شروه بی مقدمه آشنایی ها نبودند وحتی در اجتماعی ترین آنها تعداد زیادی ارتباط وجود نداشت . با این وضع ، انطباق مردم در فضا و زمان ، فرصت هایی را برای ارتباط و کنش های اجتماعی فراهم می آورد . در بحث وی در ارتباط با چگونگی حمایت طراحی فضای عمومی از کنش های متقابل "گل" به کنترل 'به شکل های انتقالی گوناگون بین تنهایی و باهم بودن' مراجعه می کند و مقیاسی از ' درجه ی ارتباط' پیشنهاد می کند که از دوستان نزدیک تا دوستان ، آشنایان ، ارتباطات تصادفی و شانسی و ارتباطات منفعل را رتبه بندی می نماید . اگر فعالیت در فضاهای بین ساختمانها گم شود آنگاه نقطه انتهایی در این مقیاس ارتباط نیز از بین می رود ؛ ' مرزها بین تنهایی و ارتباط بشدت معلوم و آشکار می شوند – مردم یا تنها هستند یا در ارتباط با سایرین در سطحی نسبتا سنگین و سخت و اجباری.فضای عمومی موفق ، فرصت هایی را برای درجات متنوعی از ارتباط و نیز قطع ارتباط ایجاد میکنند .
طراحی قلمرو عمومی می تواند به ایجاد یا منع فرصت هایی برای ارتباط بپردازد. عوامل یا رویدادهای غیر معمول می تواند به چیزی که وایت آن را triangulation  می نامد منجر شود ؛ فرایندی که طی آن تعدادی محرک خارجی باعث ارتباط بین مردم می گردد و غریبه هارا به صحبت با سایرنا آشناها به مثابه اینکه همدیگر را می شناسند تشویق می کند . ترتیب قرار گیری عناصر مختلف _ نیمکت ها، تلفن ها، فواره ها، مجسمه ها-  در فضاهای عمومی می تواند به اندازه ای بیشتر یا کمتر به کنش های اجتماعی منجر شود. پروژه فضای عمومی بیان می کند که چگونه کنش های اجتماعی ناآگاهانه در جایی که چیزی مورد علاقه مثل مجسمه های گاو فایبر گلاس با دوام طراحی شده توسط هنرمندان و در خیابان های شیکاگو به عنوان یک اثر هنر عمومی استقرار یافته اند، روی می دهد؛ گاوها بهانه ای برای مردمی که یکدیگر را برای شروع صحبت با هم نمی شناسند، ایجاد می کنند.
مکاشفه :
نشان دادن تمایل به مناظر جدید و تجربیات لذت بخش دلالت بر مکاشفه دارد که به گوناگونی و تغییر وابسته است . در عین حال که این نتایج ممکن است به سادگی با گذر زمان و چرخش فصول بوجود آیند همچنین می توانند از مدیریت و حرکت و پویایی فضای عمومی نتیجه شوند . ممکن است مکاشفه با فاصله گرفتن از امور عادی و قابل انتظار ، نیازمند مقداری حس غیر قابل پیشگویی و حتی خطر ( واقعی یا ذهنی ) باشد . Lovatt و O'Connon (1995) و Zukin (1995) سایدین ، درباره فضاهای liminal – فضاهایی که درفاصله زندگی روزمره و خارج از قوانین طبیعی شکل می گیرند – که در انها فرهنگ های مختلفی باهم مواجه و روبرو می شوند ، نوشته اند . ممکن است مکاشفه برنامه های اجرایی چون کنسرت های زمان نهار ، نمایشگاه های هنر ، نمایش های خیابانی ، فستیوال ها، دسته ها ، بازارها ، وقایع اجتماعی و یا تبلیغات بازرگانی را در طول بازه های زمانی و محل های ظهور شامل می شود . چنین برنامه های اجرایی نیز می توانند ( دیدارهای سالانه مانند فستیوال Edinburg  کارنیوال Notting hill لندن و Mardgrasi نیو اورلئان را در بر گیرد . 
 
کارکرد اجتماعی فضا :
اثر ویلیام اچ . وایت ( 1988-1980 ) دلالت بر جالبیت و تازگی خاصی با توجه به نحوه استفاده مردم از فضاهای عمومی دارد . وایت با استفاده ازمطالعات فتو گرافیک تعدادی از فضاهای باز نیویورک ، متذکرشد که به نظر می رسد بسیاری از این گونه فضاها کمتر مورد استفاده قرار گرفته اند و ظاهرا برای توجیه سطح بنای فوق العاده تخصیص داده شده به سازندگان به عنوان بخشی از مقررات منطقه بندی تشویقی شهر ، شکست خورده اند . اثر وایت که در ابتدا با عنوان "زندگی اجتماعی فضاهای کوچک شهری " در سال 1980 منتشر 
و.....


کلمات کلیدی مرتبط:
فضای عمومی و نگرشهای عمومی , به فضاهای شهری ,پاورپوینت بررسی ,کارکرد اجتماعی فضا : ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی ساختار کلی معماری و شهرسازی ایرانی
پاورپوینت بررسی كيفيت فضاها در طراحي شهري
پاورپوینت بررسی طراحان شهري و فرآيند توسعه ، توسعه ملک و زمين در شهرسازی
پاورپوینت بررسی مسنوخيت و تداوم مکانی در طراحی شهری
پاورپوینت بررسی تاثیر زمان در طراحی فضاهای شهری
پاورپوینت بررسی طراحی محیطی و خرد اقلیم در طراحی شهری
پاورپوینت بررسی تراکم و شکل شهر
پاورپوینت بررسی کاربری های مختلط در طراحی شهری
پاورپوینت بررسی منظرسازی سخت و نرم در طراحی شهری
پاورپوینت بررسی منظر شهری Townscape
پاورپوینت بررسی کیفیت فضاهای شهری
پاورپوینت بررسی بعد زيبايي بصري طراحي شهري
پاورپوینت بررسی الگوی خیابان ، کاداستر
پاورپوینت بررسی مورفولوژی شهری
پاورپوینت بررسی فرايند طراحي شهري
پاورپوینت بررسی شكل شهري عصر اطلاعات ، بازسازي در شكل شهري معاصر
پاورپوینت بررسی شهر صنعتي و شهر پسا صنعتي
پاورپوینت بررسی تغییرات و دگرگوني در شكل شهر
پاورپوینت بررسی چهارچوب و اصول کلی طراحی شهری
پاورپوینت بررسی سنت های تفکر در طراحی شهری




:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 آذر 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: